Frode N. Børfjord blir nyhetsredaktør i Adresseavisen.
Frode N. Børfjord blir nyhetsredaktør i Adresseavisen.

Han blir nyhetsredaktør i Adresseavisen: Frode N. Børfjord (53) vender tilbake til journalistikken

Dermed har sjefredaktør Kirsti Husby funnet sin egen erstatter, og redaktørkvartetten er komplett igjen.

Publisert

Frode N. Børfjord er ansatt som nyhetsredaktør i Adresseavisen. Det ble de ansatte i redaksjonen informert om på et møte torsdag morgen, og bekreftes i en melding fra mediehuset. 

Børfjord har lang og bred erfaring fra mediebransjen - og spesielt fra NRK, der han var leder for samfunnsredaksjonen på Marienlyst. I alt har han 30 års erfaring som journalist og medieleder fra NRK, VG, Dagbladet og flere lokalaviser.

Etter en lang karriere i mediebransjen, gikk han for drøye to år siden til Vegdirektoratet og Norsk vegmuseum, hvor han er fagleder for formidling, forskning og bevaring.

Men nå vender han altså tilbake til journalistikken, og sier dette i en melding: 

- Adresseavisen er et av landets mest kreative, modige og fremoverlente mediehus i en bransje i omstilling. Det sees tydelig i produktutviklingen, den redaksjonelle kvaliteten i alle kanaler og ikke minst styrken i nyhetsformidlingen.

- Det er et fremtidsrettet mediehus i en spennende region, med en dyktig stab og en ressurssterk ledergruppe jeg er veldig glad for at jeg nå blir en del av, sier Børfjord.

53-åringen er opprinnelig finnmarking, og har vokst opp i Tromsø og Oslo. Han er gift og har fire barn

Undersøkende og digital verktøykasse

Sjefredaktør Kirsti Husby i Adresseavisen sier til Medier24 at hun er svært glad for å få med en såpass sterk nyhetsperson inn i rollen:

– Med hans journalistiske og digitale kompetanse er jeg sikker på at han vil bidra til å løfte nyhetsjournalistikken og styrke redaksjonen i Adresseavisen på flere viktige strategiske områder.

Sjefredaktør Kirsti Husby i Adresseavisen.
Sjefredaktør Kirsti Husby i Adresseavisen.

53-åringen har en lang CV, som forteller om kompetanse både på nyhetsledelse, undersøkende journalistikk og digital utvikling.

Han har jobbet med NRK Brennpunkt, drevet redaksjell omstilling og nyhetsutvikling, vært multimediesjef i VG, vært nestleder på Institutt for Journalistikk - og vært nestleder i SKUP-styret. Børfjord har også jobbet for 20 Minuten Holding i Sveits. 

Kirsti Husby beskriver Børfjord som et solid nyhetsmenneske med et digitalt hode, som avisen kommer til å få mye glede av fremover.

– Det er spennende at han har en såpass mangfoldig bakgrunn med erfaring fra andre mediehus. Også har han jobbet mye med de tingene som blir viktig for oss fremover, sier hun til Medier24. 

Har funnet plass til en mann

Det var 9. juni det ble klart at Kirsti Husby tok over jobben som sjefredaktør i Adresseavisen, etter at Tor Olav Mørseth gikk til Digital Norway - Toppindustrisenteret.

Siden den gang har avisen hatt en konstituert nyhetsredaktør.

– Hvor viktig var det for dere å få på plass en permanent løsning nå?

– Det er kjempeviktig. Nyhetsredaktørrollen er en av de mest sentrale posisjonene i mediehuset og er den som skal stå på brua og styre skuta i det daglige, så det er viktig for både redaksjonen og for meg som sjefredaktør at vi fikk landet dette nå.

Dermed har Adresseavisen også funnet plass til en mann igjen i redaktørkollegiet:

Slik så kolofonen ut da Husby overtok i sommer.
Slik så kolofonen ut da Husby overtok i sommer.

Som foruten Børfjord nå består av av Husby, utviklingsredaktør Ingeborg Volan, politisk redaktør Tone Sofie Aglen. Direktøren er også kvinne; Tove Nedreberg. 

Powered by Labrador CMS