Journalist Kjerstin Rabås og fotograf Richard Sagen i Adresseavisen.
Journalist Kjerstin Rabås og fotograf Richard Sagen i Adresseavisen.

Adresseavisens IS-jakt var den beste trønderske journalistikken i fjor: Jonas, Kjerstin, Richard, Jonas og Espen hentet hjem hovedprisen på Hell

- Kombinerer undersøkende journalistikk og faglig innsikt med featurejournalistikkens presentasjonsformer, uttaler juryen.

Publisert

Prisvinnere på Hellkonferansen 2018

Storeslem til Adresseavisen på Hell - prisgrossistene Kjerstin Rabås og Richard Sagen forteller om arbeidet. Vi snakker også med Trond Hammervik, Lars Otto Eide og Bjørn Lie Rønningen, som vant pris med Hitra-Frøya lokalavis:

Posted by Medier24 on 3. februar 2018

Det var - nær sagt som vanlig - Adresseavisen som fikk Den trønderske journalistprisen under Hellkonferansen på Stjørdal lørdag kveld.

Denne gang ved Jonas Alsaker Vikan, Kjerstin RabåsRichard Sagen (foto), Jonas Nilsson (design) og Espen Bakken (video). 

Men saken som vant var alt annet enn vanlig: Avisen gikk opp sporene etter flere trøndere og andre europere som hadde reist til Syria for å slutte seg til IS. 

Fra Adresseavisens reportasjeserie.
Fra Adresseavisens reportasjeserie.

Gjennom fire deler forteller journalistene historien om hvordan og hvorfor de unge menneskene reiste ut - og hva som senere skjedde med dem. Juryen skryter av det omfattende arbeidet, som samtidig ender opp med å presentere det omfattende arbeidet på en leservennlig måte. 

I juryens uttalelse heter det: 

Jonas Alsaker Vikan - tidligere journalist i Adresseavisen.
Jonas Alsaker Vikan - tidligere journalist i Adresseavisen.

Den trønderske journalistikkprisen 2017

  • Deles ut av Trondhjems Journalistforening, Nord-Trøndelag Journalistlag og Trondheim Redaktørforening.
  • Juryen har bestått av Oddveig Storstad, Nina Selbo Torset, Kristoffer Egeberg, Jarle Aasland, Torry Pedersen og Bård Borch Michalsen.
Vinnerne av hovedprisen kombinerer undersøkende journalistikk og faglig innsikt med featurejournalistikkens presentasjonsformer. Resultatet imponerer. Gjennom fire deler fortelles historien som gir innsikt i bakgrunnen for at en etnisk norsk nordtrønder, samt to unge menn fra tilsvarende bygdesamfunn i Latvia og Finland, slutter seg til terrororganisasjonen IS. Prosjektet er særpreget ved en genuin journalistisk nysgjerrighet, utholdenhet, grundig og omfattende researcharbeid fra ulike kilder, nasjonalt som internasjonalt, samt evne til å presentere kompliserte temaer på en leservennlig måte.
Powered by Labrador CMS