Ingeborg Volan.
Ingeborg Volan.

Ingeborg Volan (38) forlater Adresseavisen. Blir redaktør for leserutvikling i Dagens Næringsliv

- Jeg har alltid beundret Dagens Næringsliv, sier Volan om den nye jobben.

Publisert

I dag ble det klart at Ingeborg Volan forlater jobben som utviklingsredaktør i Adresseavisen.

Fra påske blir hun redaktør for leserutvikling i DN.

- Den nye jobben min blir å sørge for at DN forstår leserne sine bedre og levere innhold som leserne mener er viktig - slik at abonnentene fortsetter å være abonnent, sier hun til Medier24.

I november 2015 ble det klart at Volan forlot jobben som redaksjonssjef i NRK Beta til fordel for jobben i Adresseavisen. Nå bytter hun jobb igjen.

Hun forteller til Medier24 at hun på ingen måte følte seg ferdig i Adresseavisen, men den nye jobbmuligheten ble for interessant.

I Adressa har hun hatt ansvaret for alt fra satsingen på plussing til datajournalistikk, kompetansestrategi og ung-nettstedet Trd.by.

 

- Har alltid beundret DN

Volan sier at hun alltid har beundret Dagens Næringsliv og ser på avisen som en av institusjonene i norsk journalistikk.

- De har drevet med journalistikk av skyhøy kvalitet innen mange sjangre - over flere år. Jeg gleder meg til å jobbe med å forstå leserne, tilpasse journalistikken og publiseringen av innholdet til nye måter, som jeg tror blir viktig for fremtiden.

- Hvordan blir det å forlate Adresseavisen?

- Det blir veldig trist å forlate Adressa, fordi det er verdens mest fremoverlente 250-åring. Jeg opplever at mediehuset er på full vei fremover. Det har ikke vært et lett valg. Jeg har stortrivdes i Adresseavisen og er skikkelig stolt over det vi har gjort sammen de siste to årene.

Christer Johnsen blir konstituert i jobben som utviklingsredaktør. 

 

- En kapasitet

Sjefredaktør og direktør Amund Djuve i Dagens Næringsliv er fornøyd med å ha fått på plass en ny redaktør for leserutvikling:

- Jeg er veldig glad for at vi har fått tak i en kapasitet som Ingeborg Volan. Hun er blant de aller beste på sitt område. Hun vil tilføre oss kompetanse innen digital strategi og publisering som vi vil få stor glede av i DN, sier han til Medier24.

Powered by Labrador CMS