Journalist Jonas Alsaker Vikan i Adresseavisen under SKUP i 2017. Nå forlater han avisen.
Journalist Jonas Alsaker Vikan i Adresseavisen under SKUP i 2017. Nå forlater han avisen.

Gravejournalist Jonas Alsaker Vikan (35) forlater Adresseavisen. Blir dataspill-sjef med base i Tyskland

Vikan var en av verdens beste i dataspillet Counter-Strike, men forlot spillkarrieren for journalistikken. Nå gjør 35-åringen helomvending.

Publisert

Jonas Alsaker Vikan, eller bsl som han kalte seg, er et kjent navn både i journalistikken og i spillverdenen. 

Sommeren 2007 begynte han som journalist i Adresseavisen uten noen som helst erfaring fra feltet. Før det var han profesjonell dataspiller og turnerte verden rundt - blant annet med base i USA og Brasil.

På de ti årene har han rukket å ta flere journalistiske priser, blant annet et SKUP-diplom i 2016 for en narkoavsløring.

– Rart å forlate Adressa

Men nå er det altså slutt - i alle fall for denne gang. Vikan skal pendle fra Trondheim til Köln i Tyskland, hvor han skal jobbe med internasjonale dataspillturneringer i selskapet ESL.

ESL er en verdensledende aktør innen elektronisk sport og avholder konkurranser i de mest populære grenene over hele verden. Disse skal Vikan ha ansvar for at de går for seg så knirkefritt som mulig.

– Hvordan blir det å forlate Adresseavisen?

– Rart. Jeg kom inn døra her uten å kunne særlig mye om journalistikk. Ti år senere går jeg ut til noe annet som jeg heller ikke kan så mye om. Det er spennende og jeg håper det skal være utviklende. Dette er en internasjonal jobb som jeg er sikker på at jeg kan lære mye av. Samtidig har jeg fått permisjon fra Adresseavisen og ser for meg å gå tilbake til arbeidet her senere. 

– Fra gravejournalist til spilldirektør - hvordan kunne det skje?

– Jeg har vært privilegert og har fått jobbe med graveprosjekter her de siste fire-fem årene. Det er jo det jeg synes er morsomst og den mest utfordrende formen for journalistikk, selv om det er altoppslukende og svært arbeidskrevende.

- Jeg er ikke lei eller sliten og har ikke vært på jobbjakt, men da denne muligheten dukket opp i vår var det en once in a lifetime-greie som jeg må prøve. Det er en internasjonal jobb, og erfaringer med å jobbe ute er alltid verdifulle, tror jeg. 

Skal pendle til Köln

Mellom 2001 og 2006 konkurrerte Vikan på toppnivå i verdens største dataspill Counter-Strike.

I den forbindelse spilte han to VM-finaler, hadde proffopphold i Brasil, USA, Sør-Korea og Kina og var med å starte eller styre flere lag som ble verdenskjente.

– Hvordan blir den nye tilværelsen?

– Jeg kommer til å pendle fra Trondheim til hovedkontoret i Köln et par ganger i måneden, ellers innebærer jobben at jeg skal være on-site på ESLs ulike konkurranser. Det betyr at det blir flere litt lengre reiser utover høsten. Det blir en ny tilværelse som det skal bli interessant å prøve, sier han.

Vikan forlater Adresseavisen 1. august.

Og for de som ikke skjønner bæret av hva Jonas Alsaker 'bsl' Vikan skal gjøre. Her er en forsmak:

Powered by Labrador CMS