Hitra-Frøya sin redaksjon vant prisen for beste lokalavisjournalistikk.
Hitra-Frøya sin redaksjon vant prisen for beste lokalavisjournalistikk.

Hitra-Frøya stod bak fjorårets beste lokal­journalistikk i Trøndelag. Adresse­avisen tok prisene for både nyhet og feature

Mens Trønder-Avisa fikk hederlig omtale for avsløringer om et lokalt broprosjekt, kinesiske utbyggere og internasjonal storpolitikk.

Publisert

Prisvinnere på Hellkonferansen 2018

Storeslem til Adresseavisen på Hell - prisgrossistene Kjerstin Rabås og Richard Sagen forteller om arbeidet. Vi snakker også med Trond Hammervik, Lars Otto Eide og Bjørn Lie Rønningen, som vant pris med Hitra-Frøya lokalavis:

Posted by Medier24 on 3. februar 2018

 

Under Hellkonferansen på Stjørdal ble det lørdag kveld delt ut en rekke priser til journalister og fotografer i Trøndelag.

Adresseavisen hentet hjem priser i to av kategoriene - både for beste nyhetsjournalistikk og beste feature:

  • Jonas Alsaker Vikan, Pål Solberg og Simen Granviken fikk pris for nyhetsreportasjeserien «Grenseløs».
  • Mens Kjerstin Rabås og Richard Sagen tok featureprisen med reportasjen «Flukten fra Norge».

Det gjøres også mye god lokaljournalistikk i fylket, og her kunne Hitra-Frøya hente hjem pris for reportasjeserien «Internasjonalt øysamfunn».

I nyhetsprisen fikk også Trønder-Avisa hederlig omtale for «Kineserne er tilbake» - om broprosjektet på Beltestad som plutselig ble internasjonal storpolitikk.

Under følger juryens uttalelser for de nevnte prisene.

 

Den trønderske journalistikkprisen 2017, lokaljournalistikk til Hitra-Frøya for «Internasjonalt øysamfunn»

Cecilia Brurok, Trond Hammervik Lars Otto Eide og Bjørn L. Rønningen og Nina Sandvik.

Journalistikk er på sist beste når konkrete eksempler illustrerer en strukturell utvikling. De siste årene har øysamfunnene Hitra og Frøya fått stor innførsel av arbeidskraft, 20 prosent av de som bor der nå er innvandrere. Reportasjeserien i Hitra-Frøya viser hvordan det preger samfunnet gjennom annerledes mattilbud, religiøse samlinger, hverdagen i barnehagen, kummerlige boforhold og ikke minst: At litauere er grovt overrepresentert som fyllekjørere. Her viser journalistikken hvordan endrede samfunnsstrukturer påvirker hverdagslivet i bygde-Norge på godt og vondt. Slik skal det gjøres!

Juryen uttaler:

 

Den trønderske journalistikkprisen 2017, nyhetsjournalistikk - til Adresseavisen for «Grenseløs»

Journalisten stusser over en uttalelse fra politiet, og stiller spørsmålene verken forsvarerne eller retten gjør. Ved hjelp av kunnskap, nysgjerrighet og modig journalistikk avdekker teamet hvordan politiet har latt fremmede makter hacke nordmenn ulovlig i jakten på overgripere. Det moralske dilemmaet er åpenbart: Gjør de jobben, kan noen av samfunnets mest forhatte slippe fri. Likevel kommer samfunnsoppdraget først. Dette er en avsløring så rystende at den fortjener hele landets oppmerksomhet.

Jonas Alsaker Vikan, Pål Solberg og Simen Granviken.

Juryen uttaler:

 

151 asylbarn har rømt fra norske mottak. Hvor blir det av dem? Vinnerne av featureprisen ville finne ut av det – og de fant 20 avviste asylsøkere i området Porte de la Chapelle i Paris. Vinnerreportasjene skildrer personlige skjebner, bringer frem ny informasjon og gjør det på en engasjerende måte der journalist og fotograf viser både evne og vilje til å fortelle viktige historier. Det er nedlagt et meget grundig journalistisk arbeid, hvor ny informasjon reiser stadig nye spørsmål som journalisten forfølger, og på den måten får fram guttenes opplevde virkelighet.

Den trønderske journalistikkprisen 2017, featurejournalistikk - til Adresseavisen for «Flukten fra Norge»

Kjerstin Rabås og Richard Sagen.

Juryen uttaler:

Et lokalt bruprosjekt på Beitstad ble plutselig internasjonal storpolitikk som truet den ferske norsk-kinesiske forsoningen. Bak avsløringene står to journalister i en liten lokalredaksjon som har fulgt den lokalpolitiske utbyggingssaken i 10 år. Kritiske spørsmål til saksbehandlingen og nysgjerrighet på hvem kineserne er, utløste en serie avsløringer som kan få store konsekvenser for utbyggingen av Norge. Ikke minst rører den ved den svært ømfintlige forsoningsprosessen mellom Norge og Kina, der mye står på spill.

 

Den trønderske journalistikkprisen 2017, nyhetsjournalistikk hederlig omtale - til Trønder-Avisa for «Kinserne er tilbake»

Sivert Rossing og Bjørn Erik Øvrelid.

Juryen uttaler:

Den trønderske journalistikkprisen 2017

  • Deles ut av Trondhjems Journalistforening, Nord-Trøndelag Journalistlag og Trondheim Redaktørforening.
  • Juryen har bestått av Oddveig Storstad, Nina Selbo Torset, Kristoffer Egeberg, Jarle Aasland, Torry Pedersen og Bård Borch Michalsen.
Powered by Labrador CMS