Nidaros og en rekke aviser utfordrer Adresse­avisen med ny debatt­satsing

– Vi ønsker at rekke nye fjes skal få delta i debatten, sier politisk redaktør Snorre Valen i Nidaros.

Publisert

Amedia-avisene Nidaros, Arbeidets rett og Amedia-tilknyttede Trønder–Avisa og Namdalsavisa går sammen om det nye debattnettstedet Trønderdebatt, som lanseres i slutten av juni. 

Det kommer kun måneder etter at veteranen Adresseavisen lanserte Midtnorskdebatt.no

Politisk redaktør i Nidaros, Snorre Valen, har visjoner for det nye nettstedet, som både er av regional og nasjonal størrelse.

– Rikssynserne på Dagsnytt 18 skal være nødt til å ta hensyn til det som skrives hos oss, slår han fast.

– Ingen kaller seg «Midt-Norgere», vi er trøndere

Trøndelag har vært samlet som ett fylke siden 1. januar 2019, da Sør- og Nord-Trøndelag slo seg sammen. Likevel mener Valen at debattoffentligheten i fylket er splittet. 

Gjennom samarbeidet mellom de fire avisene, vil den nye plattformen i praksis ha hele fylket som. 

– Vi vil nå bredere ut, og til flere deler av fylket. Det ligger i navnet Trønderdebatt. Ingen kaller seg «Midt-Norgere». Vi er trøndere, slår Valen fast, og sender med det et ørlite stikk i retning Adresseavisens debattplattform, Midtnorsk Debatt. 

Nidaros samarbeidspartnere gleder seg også stort over at hele fylket får et felles forum til debatt og meningsutveksling.

– Nå skal vi samle disse - fra fjellet til kysten – både for å styrke oss regionalt, men også for å bli lagt merke til nasjonalt, sier ansvarlig redaktør i Arbeidets Rett, Guro Jortveit i en melding.

Frir til ungdommen og nye stemmer 

De siste årene har mange unge stemmer preget den norske offentlige debatten, blant annet gjennom plattformer som Aftenpostens Si;D. 

Snorre Valen håper at flere unge fra Trøndelag skal kunne gjøre det samme, gjennom det nye forumet.

– Det er en viktig utfordring for oss. Vi trenger unge stemmer i den offentlige debatten. Det gjelder for alle aviser, sier han og fortsetter:

– Vi tror lite på det å prøve å fremstå som yngre enn det man er, det å stå der med capsen på snei. Vi vil løfte fram ungdommene på front på en naturlig måte, og behandle dem som likeverdige aktører.

Valen mener også at debattklimaet i Trondheim er for preget av direktører og profesjonelle meningsbærere. Det vil han til livs.

– Vi ønsker at en rekke nye fjes skal få delta i debatten. Der er det litt for direktørtungt akkurat nå, sier han avslutningsvis.

Powered by Labrador CMS