Illustrasjonsfoto

Se oversikten: Dette er julegavene i 27 redaksjoner fra nord til sør

Medier24 har tatt runden. Dette er gavene som gis i år. NB! Ikke les videre om du heller vil vente til julaften med å åpne gaven fra jobben!

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Medier24 har avdekket at det er store forskjeller i hva de ulike redaksjonene gir til sine ansatte til jul.  

Det kan en uformell ringe- og meldingsrunde til redaktør rundt om i landet avsløre. 

I NRK er det opp til hver leder å plukke ut julegave til de ansatte - så lenge de holder seg innafor budsjettet på 175 kroner per hode, opplyser kommunikasjonssjef Hilde Ebeltoft-Skaugrud. Mens i  VG gir de ikke julegaver lengre, kan ansvarlig redaktør Gard Steiro fortelle. 

I resten av landets redaksjoner varierer julegavene, fra smarthøyttalere til fenalår og bidrag til veldedige formål. Les hele oversikten nedenfor, fra nord til sør. 

Lunsj, fenalår og donasjon

Vi starter i nord-øst, i Sør-Varanger Avis. Der inviterte ansvarlig redaktør og daglig leder Ole-Tommy Pedersen til julelunsj og tidlig avslutning på dagen forrige fredag. 

Lenger vest, i Altaposten, ga redaksjonen en gave til en lokal organisasjon, Jul med mening, som sørger for at vanskeligstilte i lokalsamfunnet får en bedre høytid i form av mat og gaver, forteller ansvarlig redaktør Rolf Edmund Lund.

I iFinnmark-redaksjonen, som dekker hele fylket, har de fått fenalår og en matboks, kan redaktør Stian Eliassen opplyse. 

Pakken til iTromsø-gjengen.

I iTromsø har de ansatte fått en delikatessepakke. 

– Det er et ekstremt bra supermarked her i byen, som har satt sammen pakken. Det har vi hatt i noen år, og det er alltid enormt populært, sier ansvarlig redaktør Stig Jakobsen.

I konkurrenten Nordlys, har de normalt delt ut et fenalår, forteller ansvarlig redaktør Helge Nitteberg. 

– Men i år får de en jakke. Den har Nordlys-logo, er blå, fin og sporty. Vi håper den  faller i smak, både på jobb og på fritida, sier Nitteberg. 

Gave til LHL

I Harstad har de ansatte i Harstad Tidende fått et knivsett med tre kniver, og litt småmat, kan ansvarlig redaktør Kjell Rune Henriksen opplyse. 

På den andre sida av fylkesgrensa, i Narvik i Nordland, har de ansatte i Fremover fått en pakke fra kjøttprodusenten Kuraas. 

– Det er en anerkjent produsent her i Narvik. Vi kjøper spekemat, skinke , kjøttpålegg og en pakke med juleoster til de ansatte, sier ansvarlig redaktør Christian Senning Andersen.

I tillegg har avisa valgt å gi 10.000 kroner til Landsforeningen for hjerte- og lungesyke (LHL). Det har bakgrunn i at de i sommer hadde en kollega som ble rammet av slag.

– De har et nettverk for slagrammede. Vi har også kjøpt kalendere fra LHL til alle ansatte, sier Senning Andersen.

Vin og glass i Bodø

Gaven de får i Bodø Nu.

I Bodø har de i Bodø Nu fått vin, og sjokolade fra en lokal produsent. 

– Det er arbeidende styreleder som har kvalitetssikra vinen, sier ansvarlig redaktør Markus André Jensen

Han kan røpe at styreleder Geir Are Jensen har plukket ut vin fra Italia. 

I Avisa Nordland i samme by, har de ansatte fått den samme gaven de siste årene:

– To fine glass fra Hadeland Glassverk til hver medarbeider, sier Jan Eirik Hanssen, ansvarlig redaktør. 

Det betyr at de som har vært med noen år, snart har nok til å servere et helt selskap. 

To i året: dette er glassene Avisa Nordlands ansatte får i julegave.

I Rana Blad, i Mo i Rana, har de noen ansatte som helst ikke vil vite hva de får før på julaften, kan ansvarlig redaktør Marit Ulriksen opplyse. Hun lar imidlertid Medier24 få vite hemmeligheten: 

– Rana Blad har som policy at vi handler lokalt, særlig til jul. I år får de ansatte et gavekort på 1.000 kroner på den nystartede restauranten «Til Elise fra Marius». En restaurant i verdensklasse som Elise Rønning og Marius Martinsen fra blant annet kokkelandslaget, restaurant Oro, Haga restaurant, kulinarisk akademi, har flyttet hjem til Rana for å drive og med ambisjon om å lage en restaurant i verdensklasse og en matdestinasjon, sier hun. 

Veldedige trøndere

I Steinkjer, hos Trønder-Avisa, gir de en gave til Røde Kors, opplyser ansvarlig redaktør John Arne Moen. 

– De ansatte får kun en mindre «symbolsk» gave. Vi har gjort det samme i flere år, sier han. 

Hos Adresseavisen i Trondheim, har gir de penger til et veldedig formål isteden for julegave til de ansatte. Det er de ansatte i avisa som selv stemmer hvem som skal motta pengene, forteller ansvarlig redaktør Kirsti Husby

– Årets julegave  går til Ung Kreft i Midt Norge, sier Husby.

Lengre sør langs kysten, i nabofylket Møre og Romsdal, får de ansatte i Sunnmørsposten fenalår og Edamer juleost i gave, opplyser ansvarlig redaktør Hanna Relling Berg. 

I Gudbrandsdølen Dagningen, på innlandet, får de ansatte keramikk fra det som ansvarlig redaktør, Kristian Skullerud, beskriver som «regionens stolthet», Ment.

Lyd er inn i Bergen

Lenger vest, i Bergen, har de ansatte i år i Bergensavisen, i år som i fjor, fått vin. 

– Denne gangen fra Sicilia. Den er plukket ut av vår vinkjenner Kjell Ivar Mikkelsen. Vi har også i forbindelse med at vi kåret Årets bergenser, laget skøyteluer. Så det blir mulig å få med seg slike, sier ansvarlig redaktør Sigvald Sveinbjørnsson

Hos storebror Bergens Tidende har de ansatte fått hver sin JBL-høyttaler, forteller ansvarlig redaktør Øyulf Hjertenes

– Det handler om at vi bruker mye tid og krefter på lyd. Derfor har vi gitt dem en litt god høyttaler, sier han. 

Sigvald Sveinbjørnsson (tv.) i BA gir vin til sine ansatte, mens Øyulf Hjertenes i BT gir høyttalere til sine.

Også i TV 2 går det i lyd. Smart lyd som sådan. Der har de fått hver sin Google Home, forteller konsernsjef og sjefredaktør Olav T. Sandnes.

 

– Det er både fordi TV 2 er på Google Home fra starten av med TV 2 Nyhetene, og fordi det peker inn i en medievirkelighet vi bare har sett starten av.  

– Er du på kjøkkenet og sier «Hei Google, gi meg de siste nyhetene fra TV 2», så hører du Siri Kleiven eller Sturla Dyregrov gi de siste oppdateringene, sier han. 

Hos Fiskeribladet, som også har hovedkontor i Bergen, får også de ansatte  vin. To flasker vin - eller tilsvarende gavekort for dem som ikke drikker vin, forteller ansvarlig redaktør Øystein Hage

– Noen får også vår eminente vitsebok, der vi har samla de beste vitsene fra vår Plukkfisk-spalte. Den er alltid en vinner ved lunsjbordene kysten rundt, sier han.

Ingen gaver i VG

Blant hovedstadsavisene er det også variasjon i hva de ansatte får i gaver. 

Hos Faktisk får de ansatte et eksemplar av redaksjonens helt ferske kaffekopp. Faktisk-koppen er laget av Porsgrunds Porselænsfabrik, kan ansvarlig redaktør Kristoffer Egeberg fortelle. 

Gaven til de ansatte i Nettavisen.

I Aftenposten får de ansatte, i likhet med i Bergens Tidende, en høyttaler. Det forteller en litt motvillig sjefredaktør, Espen Egil Hansen.

– Her åpner vi julepresanger på julaften. Det står en her på pulten. Vi har nå blitt størst på aktualitet på lyd, med den mest lyttede aktualitetspodkasten. Så det har med lyd å gjøre, sier han. 

I Nettavisen får de ansatte salamipølse og kjeks fra Gutta på Haugen, kan utviklingsdirektør Pål Nisja opplyse. 

I E24 får de ansatte sjokolade fra Sebastien Bruno.

– De kunne nok fått 1,5 kilo melkesjokolade for samme pris, men det er som kjent kvalitet som gjelder, sier ansvarlig redaktør Gard L. Borch Michalsen og legger til at 1,5 kilo melkesjokolade ikke ville vært bra for folkehelsen. 

I NTB mottar de ansatte seks glass, opplyser sjefredaktør Mads Yngve Storvik.

Som nevnt tidligere har de ikke julegaver i VG.

– Julegavene ble avviklet for noen år siden, sier sjefredaktør Gard Steiro

Fenalår og veldedighet

Tilbake på vestkysten igjen, nå litt lengre sør: I Stavanger Aftenblad får de ansatte et fenalår.

– Det ble så godt mottatt i fjor at vi gjorde det samme i år, sier sjefredaktør Lars Helle.

I Fædrelandsvennen i Kristiansand, får ikke de ansatte julegave.

– I stedet gir vi gave til et veldedig formål - på bakgrunn av forslag fra de ansatte sier sjefredaktør Eivind Ljøstad

For ordens skyld: I Medier24 har vi fått hver vår Google Home i julegave. 

Powered by Labrador CMS