Andreas Nilsen Trygstad
Andreas Nilsen Trygstad

Fra NRK til Adresseavisen: – Spøker alltid med at dette er å «go to the dark side»

Andreas Nilsen Trygstad har sluttet i NRK Nordland for å bli innholdsprodusent for Adresseavisen. Gir også fra seg vervene som leder i NJ Nord og Svarte Natta.

Publisert

1. oktober startet Andreas Nilsen Trygstad som innholds­produsent i Adresseavisen Marked, der han skal lage innhold i form av tekst og video.

– Jeg tar jo med meg en bred kompetanse etter nesten 8 år i NRK Nordland. Man spøker jo alltid med at dette er å «go to the dark side», for dette er jo oppdragsfinansiert og reklame heller enn journalistikk. Men jeg synes det er tiltalende at mye av håndverket er det samme. 

Nilsen Trygstad sier han og samboeren ønsket seg sørover. Han er opprinnelig fra Trondheim.

– Også synes jeg mye av det de produserer i Adressavisa Studio er kult innhold. Jeg kunne tenke meg å prøve noe litt annerledes, men samtidig familiært.

Fratrer NJ-verv

Han satt i styret for Svarte Natta-konferansen i 2021, og i 2023 var han styreleder. 

– Det vervet har jeg nå sagt fra meg. Det samme gjelder ledervervet i NJ Nord.

Styret i Svarte Natta fikk også heder og sjokolade på scenen. Sofie Dege Dimmen, Bjørn Martin Lyng, Julie T. Rasmussen, Tomi Vaara, Cathrine Skogheim og styreleder Andreas Trygstad.
Styret i Svarte Natta fikk heder under Svarte Natta 2023. Sofie Dege Dimmen, Bjørn Martin Lyng, Julie T. Rasmussen, Tomi Vaara, Cathrine Skogheim og styreleder Andreas Trygstad.

Han ble valgt inn som leder i Norsk Journalistlag Nord under fjorårets konferanse.

Neste ordinære valg er på neste Svarte Natta i 2025.

– Det var kjempeartig å arrangere konferanse, og jeg synes vi fikk til noe bra, men det er sunt å få en utveksling i styret. 

Nilsen Trygstad påpeker at Svarte Natta er en nordnorsk mediekonferanse, og da han var leder inviterte de også andre yrkesgrupper enn bare journalister.

–Jeg har et hjerte for Svarte Natta og Tromsø, så jeg skal ikke utelukke at jeg tar turen!

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS