Det kan imidlertid ikke konsernsjef Kristin Skogen Lund love.
– Vi driver alle våre virksomheter hver for seg, og de må være bærekraftige hver for seg. Men for mediedivisjonen vår er det bare en fordel at Schibsted som konsern er finansielt så sterke som mulig, sier hun til Medier24.
– Men det betyr ikke det samme som at vi skal subsidiere journalistikken, legger Lund til.
Kuttprosessen pågår fortsatt, og er ikke ventet å bli sluttført før over sommeren.
Skogen Lund understreker at Adevintas oppkjøp og Schibsteds kutt er to helt separate prosesser.
– De kuttene som nå pågår i Schibsted handler om at vi skal være bedre rustet til å møte en mer digital fremtid. Det er et ledd i å sikre fremtidig bærekraft til mediene. Det kan aldri erstattes med å hente penger fra andre steder, sier hun.
– Mediene må være selvstendige og uavhengige. Ingenting trygger journalistikken mer enn det, påpeker Lund.
Halverer eierandelen
Da Adevintas millardkjøp ble offentliggjort, opplyste også Schibsted at deres eierandel i selskapet blir nær halvert.
Fra å ha en eierandel på 59 prosent, så vil Schibsted nå få 33 prosent.
Samtidig får Schibsted 39,5 prosent av stemmerettighetene, og to representanter med i styret. I dag er Skogen Lund den eneste Schibsted-representanten.
Hun understreker at konsernet på ingen måte nå «selger seg ned».
– Nei, det blir feil å si det. Vi har ikke solgt noe verdimessig. Vi eier en mindre andel i et mye større selskap, sier Lund.
Hun erkjenner likevel at Schibsted nå får noe mindre kontroll på Adevinta, ettersom de nå blir hovedaksjonær sammen med Ebay.
– Ja, på en måte. Men frem til nå har jeg vært eneste fra Schibsted som har sittet i Adevinta-styret. Nå får vi to styrerepresentanter, sier Lund.
– Vi blir ikke like enerådende, men vi er fortsatt en viktig eier for dette selskapet. Det er mye bedre å eie en viktig del av et globalt dominerende selskap, enn å eie et mindre selskap, sier hun.
– Kan det bli aktuelt for Schibsted å selge seg helt ut av Adevinta?
– Vi ønsker å fortsette å være en hovedaksjonær i Adevinta, men det kan være vi selger ned litt. Men bare noen få prosenter ned blir likevel snakk om milliarder, så vi har mye å gå på, sier Lund.
Adevinta:
* Adevinta ble dannet da mediekonsernet Schibsted skilte ut den internasjonale rubrikkvirksomheten utenfor Norden.
* Selskapet ble notert på Oslo Børs i april 2019 og var da den største børsnoteringen siden Telenor. Schibsted er den største eieren.
* Adevinta har digitale markedsplasser i 16 land. Til sammen har selskapet 36 produkter og markedsplasser med 1,5 milliarder månedlige sidevisninger. Dette omfatter blant annet franske Leboncoin og spanske Milanuncious. Selskapet eier også halvparten av den store tjenesten OLX i Brasil, samt tjenester i land som Mexico, Chile, Hviterussland, Colombia, Den dominikanske republikk, Marokko og Tunisia.
Kilde: NTB
– Nå sitter vi med eierposten i Adevinta og har store finansielle muskler. Det gir oss muskler og fleksibilitet til å eventuelt ekspandere. Men jeg vil ikke spekulere i hva det kan bli, sier hun.