Schibsted-huset i Oslo.
Schibsted-huset i Oslo.

Schibsted- og Adevinta-aksjene satt på pause i påvente av gigantoppkjøp

Et mulig oppkjøp av Ebays rubrikkvirksomhet kan bli annonsert mandag.

Publisert

Schibsted og Adevinta er ilagt en børspause mandag morgen, melder Oslo Børs i en melding.

Pausen er satt som følge av en ventet kunngjøring fra selskapet, og kobles til Adevintas mulige gigantoppkjøp av Ebays rubrikkvirksomhet.

Det mulige oppkjøpet ble omtalt av Dagens Næringsliv og Wall Street Journal mandag morgen.

Det skal være en pågående kjøpsprosess med flere mulige aktører, men Wall Street Journal melder at Schibsted-kontrollerte Adevinta er det selskapet som er nærmest en avtale. 

Ifølge avisen skal prisen på rubrikk-virksomheten være om lag 8 milliarder dollar, det vil si rundt 75 milliarder kroner.

Hvis kjøpet går gjennom, så vil Adevinta dobles i størrelse. I dag er selskapet verdsatt til i underkant av 100 milliarder kroner.

I forrige uke ble det kjent at Schibsted hadde kjøpt det finske rubrikkselskapet Oikotie

Adevinta:

* Adevinta ble dannet da mediekonsernet Schibsted skilte ut den internasjonale rubrikkvirksomheten utenfor Norden.

* Selskapet ble notert på Oslo Børs i april 2019 og var da den største børsnoteringen siden Telenor. Schibsted er den største eieren.

* Adevinta har digitale markedsplasser i 16 land. Til sammen har selskapet 36 produkter og markedsplasser med 1,5 milliarder månedlige sidevisninger. Dette omfatter blant annet franske Leboncoin og spanske Milanuncious. Selskapet eier også halvparten av den store tjenesten OLX i Brasil, samt tjenester i land som Mexico, Chile, Hviterussland, Colombia, Den dominikanske republikk, Marokko og Tunisia.

Kilde: NTB

Powered by Labrador CMS