Slik drømmer Snøhetta om at Marienlyst kan bli seende ut.
Slik drømmer Snøhetta om at Marienlyst kan bli seende ut.

Salget av NRK-tomta på Marienlyst er godkjent

– En milepæl både for NRK og for Oslo, sier kulturminister Abid Raja.

Publisert

Generalforsamlingen i NRK, det vil si Kulturminister Abid Raja, har i dag behandlet og godkjent salg av NRKs eiendom på Marienlyst til Ferd Eiendom.

– Salget av Marienlyst er en milepæl både for NRK og for Oslo. I dag har generalforsamlingen fastsatt rammene for NRKs videre arbeid med å etablere et nytt, moderne hovedkontor. Det gleder jeg meg til å følge opp, sier kultur- og likestillingsminister Abid Q. Raja i pressemeldingen fra Kulturdepartementet. 

Høsten 2019 startet NRK en salgsprosess for eiendommen på Marienlyst, blant annet for å kunne flytte inn i mer moderne lokaler. Kjøpet av ny tomt for nye lokaler skal finansieres av salget. 

Salgskontrakten mellom NRK og Ferd ble signert 26. februar, med forbehold om generalforsamlingens godkjennelse. Avtalen sikrer NRK en minimumspris for Marienlyst på 3,75 milliarder kroner, men den endelige prisen avhenger av hvilken regulering Oslo kommune vedtar for området, skriver de videre. 

– Ferd hadde det totalt sett beste tilbudet. Kontrakten med Ferd gir oss den tiden vi trenger for å finne den best mulige tomta for NRK og et godt økonomisk grunnlag for etablering av et nytt bygg, sa kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen da nyheten om salget sprakk. 

Generalforsamlingen har fastsatt vilkår NRK må oppfylle for å kunne anskaffe tomt og bygge nytt hovedkontor:

  • Både NRKs allmennkringkastingsoppdrag og oppgaver knyttet til beredskap og sikkerhet må ivaretas på en god måte.
  • Klima- og miljøhensyn må ivaretas på en god måte
  • Man må sikre god tilgjengelighet for ansatte og publikum
  • Det må være nærhet til kollektivknutepunkt.
  • Det nye hovedkontoret må også kunne tilpasses til eventuelle endringer i NRKs bemanning og oppdrag i fremtiden.
Powered by Labrador CMS