Vil gi medier mulighet til å få både statlig og kommunal støtte

Kulturdepartementet vil åpne for at medier kan søke om driftsstøtte fra flere ordninger.

Publisert

En forskriftsendring skal gjøre det mulig å søke støtte både fra Medietilsynet og Oslo kommunes nye ordning for lokalaviser, skriver Medietilsynet i en pressemelding.

I kan en ikke motta produksjonstilskudd dersom publikasjonen samtidig mottar andre former for offentlige driftstilskudd. Oslo kommunes nye mediestøtteordning for lokalaviser er eksempel på et slik tilskudd.

Kulturdepartementet varsler nå at de kommer til å foreslå en endring av regelverket.

Mari Velsand, direktør i Medietilsynet.
Mari Velsand, direktør i Medietilsynet.

– Det er bra at Kulturdepartementet ønsker å endre på forskriften. Slik unngår vi at lokale medier går glipp av driftsstøtte. Det er særlig viktig i et område som Oslo, der det er få medier som dekker lokale forhold, sier direktør Mari Velsand i Medietilsynet.

Forslag til forskriftsendringer blir etter planen sendt på høring i løpet av våren, og er tenkt å få virkning for årets tildeling. Aviser som fikk produksjonstilskudd i 2019 og som fikk innvilget driftsstøtte fra Oslo kommune, fikk beholde tilskudd fra begge ordningene.

– De aktuelle avisene hadde ikke fått støtte fra Oslo kommune da de ble tildelt produksjonstilskudd. Medietilsynet vurderte derfor at produksjonstilskuddet til disse avisene var i tråd med regelverket, sier Velsand. For i år er det behov for forskriftsendringer, siden avisene da allerede har fått driftsstøtte fra Oslo kommune når de søker produksjonstilskudd, sier Velsand.

Powered by Labrador CMS