FrP-politikernes avisboikott er unorsk og undergraver ytringsfriheten, mener Venstre-topp Abid Raja

- Slike boikotter undergraver den norske samfunnsmodellen og samfunnsstrukturen, sier Raja til Dagsavisen.

Publisert

Denne uken gikk iTromsø ut og sa at tidligere justisminister Per-Willy Amundsen ikke har svart på deres henvendelser på åtte måneder.

Per-Willy Amundsen avviser at han boikotter iTromsø, men vil ikke snakke med avisa før de har ryddet opp i sine presseetiske vurderinger. Tidligere i sommer oppfordret Christian Tybring-Gjedde til boikott av Aftenposten. 

I Dagsavisen i dag går blant annet Venstre-politiker Abid Raja ut, og kaller Frp-ernes avisboikott for unorsk. 

- Slike boikotter undergraver den norske samfunnsmodellen og samfunnsstrukturen. Det er unorsk, skriver Raja i en sms til Dagsavisen.  

Han sier at også Frp-politikerne bør kjenne sitt samfunnsansvar, og være gode rollemodeller. 

- Hvis alle hadde gjort som dem, hvordan ville Norge vært da? De burde være rollemodeller. Stortingspolitikere bør gå foran. Bygge samfunn, verdsette kritisk presse - ikke undergrave den norske ytringsfriheten og samfunnsstrukturen, sier han til Dagsavisen.

I saken sier også kulturminister Trine Skei Grande (V) at hun mener politikere som oppfordrer til avisboikott har valgt en uklok strategi.  

- En elitistisk rapportør

«Jeg vil ikke bruke tid på innvandringsnaive medier som mangler presseetikk og opptrer upålitelig, uforsvarlig og uanstendig. Derfor har jeg ingen behov for å snakke med avisen iTromsø før redaktøren rydder opp», skrev Per-Willy Amundsen på Facebook tidligere denne uken. 

Christian Tybring-Gjedde begrunnet oppfordringen til boikott av Aftenposten slik overfor Medier24 tidligere i sommer

- Aftenposten nekter å innse hva hijaben symboliserer. En slik innrømmelse ville bety at avisen måtte revurdere sine standpunkter på flere områder knyttet til islam, innvandring og integrering. Det vil gjøre avisen til en samfunnspolitisk pådriver istedenfor en elitistisk rapportør. Derfor finner avisen det opportunt å sammenligne tildekningen av jenter og kvinner med bruken av skinnvester. En sammenligning så blottet for kunnskap og intellektuell refleksjon at det skremmer. Aftenposten tviholder på en fortelling som snart ingen tror på. Og som heller ikke muslimer vil slutte seg til. 

Oppfordringen til boikott kom etter at Aftenposten skrev en leder om at hijab på barn ikke burde forbys. 

Powered by Labrador CMS