Kulturministeren med god nyhet:
– Viktig å lytte til innspill fra bransjen

Kulturdepartementet opplyser at de foreslår en endring i kompensasjonsordningen for redaktørstyrte medier.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Mediebedriftenes Landsforening har i kveld delt ut årets mediepriser. Kulturministeren var invitert for å dele ut noen av prisene, og i den forbindelse kom han også med en god nyhet.

- Jeg har sett på om det er mulig gjøre endringer i forskriften, og nå har klarsignalet kommet fra regjeringen, sier Raja i kveld.

Han sier til publikum i salen at koronakompensasjonen er rett rundt hjørnet, og at Kulturdepartementen nå foreslår en endring i kompensasjonsordningen.

Videre sier Raja:

– Dermed ser det ut til at vi i Kulturdepartementet raskt vil kunne få på plass en justert forskrift som retter opp de negative utilsiktede effektene. Så har vi bestemt oss for å komme kjapt i gang, derfor dropper vi høringsrunden.

– Men «hold your horses» det er fordi vi lar hvert enkelt medium selv få bestemme hvordan de kommer best ut, slik at dere kan selv bestemme om dere vil bruke den «gamle» metoden for å regne ut, eller den «nye» metoden for å regne ut.

Dette etter at Medietilsynet tirsdag ga beskjed om at de venter med utbetalingen av koronastøtten.

– Dere får bestemme selv om dere vil legge et gjennomsnitt av driftsresultatet til grunn for 2019, eller det faktiske driftsresultatet for perioden 15.mars til 30.juni, sier Kulturministeren.

I en pressemelding like etterpå opplyser Kulturdepartementet at de «foreslår en endring i kompensasjonsordningen for redaktørstyrte medier for å rydde opp i en utilsiktet konsekvens av forskriften».

– Det er viktig for regjeringen å lytte til innspill fra bransjen. Vi ser at denne bestemmelsen fikk et uheldig utslag for mange medier, og foreslår derfor å endre forskriften, sier Raja i meldingen.

Etter planen skulle medier som innfrir kriteriene for å motta kompensasjon etter den midlertidige kompensasjonsordningen for redaktørstyrte medier få utbetalt støtte i månedsskiftet august/september. 

«Ettersom det foreslås å benytte både den gamle og en ny beregningsmetode vil ingen medier komme dårligere ut av den foreslåtte endringen», opplyses det om.

Direktør i Medietilsynet, Mari Velsand, forteller at problemet med beregningsmetoden ikke ble oppdaget da forskriften ble utarbeidet, og heller ikke påpekt i høringsrunden.

– Vi ble klar over utfordringen da søknadene kom inn, og er glad for at det nå legges opp til en forskriftsendring som gjør at mediene unngår en utilsiktet avkortning i koronakompensasjonen, sier Velsand.

Forslaget til forskriftsendring sendes nå på høring. Dersom endringen blir vedtatt, må medier som ønsker å bruke den nye beregningsmetoden sende inn nødvendige opplysninger til Medietilsynet opplyses det om fredag kveld.

Powered by Labrador CMS