Visepresident Abid Raja (V) på Stortinget.

Abid Q. Raja (V) mener siktelsen mot TV 2-journalist Kadafi Zaman er absurd

Han er kritisk til rettssystemet i Pakistan

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Stortingets visepresident og advokat Abid Q. Raja (V) mener siktelsen mot TV 2-journalist Kadafi Zaman er absurd. Han er kritisk til rettssystemet i Pakistan.

Venstre-politikeren praktiserte som advokat før han ble valgt inn på Stortinget. Han har ført flere saker i Pakistan, deriblant fire drapssaker, skriver Aftenposten.

– Systemet er ikke alltid rettferdig, for å si det mildt. Mens det i Norge er uhørt med politisk innblanding i rettssystemet, er situasjonen annerledes i Pakistan hvor politisk instruksjon forekommer, sier Raja til avisen.

 

Engasjert

Raja har engasjert seg i Zamans sak blant annet på Twitter etter at Kadafi Zaman ble pågrepet av pakistansk politi og anmeldt for drapsforsøk, for å ha tatt mobilen fra fire politimenn og for ordensforstyrrelse.

Ifølge Aftenposten ble Zaman arrestert sammen med 38 andre personer i forbindelse med en demonstrasjon. Zaman blir mandag framstilt for forlenget fengsling i sju dager.

– Zaman har både tvitret og filmet demonstrasjonene. At han skal ha hatt et drapsforsøk mot en politimann er absurd, sier Raja.

 

Viktig med press

– Politiet tar tak i dem de får tak i. I virvaret av en demonstrasjon er det ikke lett å se hvem som er journalist og ikke. Spesielt da Zaman ligner på alle andre i landet. Som advokat erfarte jeg at det var veldig viktig å holde press på saken i både mediene og gjennom politiske kanaler. Man kan ikke bare overlate dette til ambassaden, sier Raja.

– Dette handler ikke bare om Zaman, men om alle utenlandske journalister som rapporterer. Alle er i trøbbel. Dette var den første hendelsen, flere kan måtte lide også, sier den norsk-pakistanske juristen Arshad Butt til avisen.

Powered by Labrador CMS