Arkivfoto: Statsminister Erna Solberg får spørsmål fra Anniken Huitfeldt under spørretimen på Stortinget.Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Scanpix
Arkivfoto: Statsminister Erna Solberg får spørsmål fra Anniken Huitfeldt under spørretimen på Stortinget.Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Scanpix

ABC Startsiden har satt ny videorekord: – Stortingets spørretime blir vårt «Paradise Hotel»

I januar hadde de åtte millioner avspillinger på egne flater, og blant nyhetsvideoene troner live-sending fra Stortingets spørretime øverst, skriver de i en pressemelding.

Publisert

ABC Startsiden hadde åtte millioner avspillinger på egne flater i januar – noe de selv skriver er rekord. På ABC Nyheter er det Stortingets spørretime som engasjerer leserne mest, skriver de i en pressemelding. 

Blant nyhetsvideoene er det live-sendingene fra Stortingets spørretime som skiller seg mest ut.

– Dette er resultat av en bevisst satsing over flere år, sier Trygve Sørvaag, som er direktør for nye medier med overordnet ansvar for video og forretningsutvikling i ABC Startsiden i meldingen. 

– Vårt «Paradise Hotel»

Det er deres rykende ferske utviklingsredaktør for levende bilder, Håkon Eikesdal, svært fornøyd med. 

– Min første dag på jobb feiret vi åtte millioner visninger på video på egne flater i januar. Jeg har jobbet lenge med online video, blant annet i Dagbladet, og ble ganske sjokkert over hva denne gjengen har fått til, sier Håkon Eikesdal i meldingen.

Gjengen består av fire journalister, og den nye redaktøren sier i meldingen at han er svært fornøyd med at det ikke bare er viralvideoer av søte kattunger som går bra, men også nyhetsvideoer. 

– Vi har hatt en svært positiv utvikling på nyhetsvideoer på ABC Nyheter. Våre lesere er interessert i politikk, og det viser seg at Stortingets spørretime skulle bli vårt mest populære innhold. Vi streamer spørretimen live på egne flater og på Facebook, mens en journalist kommenterer fortløpende i livestudio, sier Eikesdal og fortsetter: 

– Satt litt på spissen blir Stortingets spørretime vårt Paradise Hotel. Som alle redaksjoner må vi også ha en miks av både innhold som driver trafikk og dermed inntekter, og innhold som bygger profil. Vi har helt klart gode inntekter på viralvideoene våre, men det er gøy når børs og katedral er det samme, sier videoredaktør Håkon Eikesdal.

«Det grå gullet»

Redaktør Tor Strand tror leserne av Startsiden og ABC Nyheter skiller seg fra mange andre nyhetsmedier, og at målgruppen deres gjør at blant annet nyhetsvideoer kan gå godt blant deres lesere. 

– Vi leverer innhold til «det grå gullet», flertallet av våre lesere er over 40 år. De er en gruppe som tydelig er interessert i politikk, historiske reportasjer, forskning og godt bakgrunnsstoff. Og de er tydelig interessert i video, sier Strand i meldingen. 

Powered by Labrador CMS