Trygve Hegnar, redaktør, direktør og eier i Hegnar Media.
Trygve Hegnar, redaktør, direktør og eier i Hegnar Media.

Redaktør og investor Trygve Hegnar har tjent store penger på hurtigrute og laks. Nå satser han en halv milliard kroner på hotellbransjen

Mediemogulen blar opp rundt 500 millioner kroner for å kjøpe 5 prosent av Scandic-kjeden.

Publisert

Trygve Hegnar (74), som for mange er mest kjent som redaktør, eier og administrerende direktør av Finansavisen, Kapital og Hegnar.no, har også gjort store penger som investor i andre bransjer.

I 2014 tjente han en halv milliard kroner da han gjennom investeringsselskapet Periscopus solgte en stor aksjepost i Hurtigruten.

To år senere brukte han nær en halv milliard kroner på å kjøpe seg inn i laksegiganten Marine Harvest.

Det ble en lønnsom affære: For snart ett år siden kunne Hegnar selge seg delvis ut med en gevinst på rundt 100 millioner kroner - i tillegg til 45,6 millioner kroner i utbytte.

 

- Et bra sted å være

Dermed var skipet Periscopus AS igjen lastet med kontanter. Egenkapitalen etter 2016 var på en drøy milliard kroner, før Marine Harvest-salget.

Og nå har Hegnar brukt noen av disse pengene på en annen bransje:

Han kjøpte nylig 5 prosent av Scandic Hotels, som er børsnotert i Sverige og driver 280 hoteller i Nord-Europa.

– Jeg er selvfølgelig interessert i bransjen, og har fulgt Scandic Hotels nøye et halvt år. Kursfallet på 30 prosent i år, i siste uke av januar, kom beleilig og satte meg i gang, uttalte Trygve Hegnar til Finansavisen og Hegnar.no i helga.

– Scandic tjener nesten 1 milliard svenske kroner og har en EBITDA på rundt halvannen milliard. Aksjen prises til en P/E på 10, og aksjen gir en direkteavkastning på 3-4 prosent, fire ganger det man får i banken. Det er et bra sted å være, sier Hegnar.

 

Satser på journalistikken

Redaktøren og investoren er forøvrig ikke helt ukjent med bransjen; foruten tiden som aksjonær i Hurtigruten, har Hegnar gjennom mange år vært eier av Holmen Fjordhotell i Asker og Victoria Hotell i Porsgrunn.

74-åringens hovedvirke er fortsatt som toppsjef i Hegnar Media AS, hvor han er redaktør for de fleste publikasjonene og skriver Finansavisens leder seks dager i uka.

Medievirksomheten har imidlertid ikke vært like lønnsom som laks og statsstøttet hurtigrutedrift: Hegnar Media har levert underskudd flere år på rad.

- Men når morselskapet tjente 180 millioner kroner i 2016, er jeg ikke så veldig bekymret, uttalte Hegnar selv til Medier24 høsten 2017.

Han satser fortsatt på journalistikken, og har«ikke kuttet en eneste krone i kostnader».

I fjor kjøpte Periscopus AS også ABC Startsiden AS, som har vært blant Norges mest lønnsomme medieselskaper de siste 15 åra.

 

 

 

Powered by Labrador CMS