Trygve Hegnar bruker litt av den store sparegrisen på å kjøpe ABC Startsiden. Tar et jafs fra nisjemedier og til «det store nyhetsbildet»

Kjøper et nettsted med tre ganger så mye trafikk som Hegnar.no. Har ingen planer om full sammenslåing, men nettstedene skal styrke hverandre.

Publisert Sist oppdatert

- I 46 år har vi jobbet med Kapital. 25 år med Finansavisen, og så Hegnar.no. Vi har en god posisjon på nisjeprodukter, sier Trygve Hegnar til Medier24. 

Trygve Hegnar - redaktør, direktør og eier av Finansavisen og Kapital. Nå også eier av ABC Startsiden AS.
Trygve Hegnar - redaktør, direktør og eier av Finansavisen og Kapital. Nå også eier av ABC Startsiden AS.

- Og nå tar vi spranget opp til det allmenne nyhetsbildet, med et ganske stort jafs!

Tirsdag ble det kjent at Hegnar-familiens holdingselskap Periscopus AS kjøper hele ABC Startsiden AS fra Telenor. 

ABC Startsiden eier nettsteder som Startsiden.no, ABCnyheter.no, Zooom.nohvordan.no og sedenne.no, samt Kreative Idéer og Framtida.no. 

De to største, Startsiden og ABC Nyheter hadde i uke 9 til sammen 1,65 millioner unike brukere - og 32 millioner sidevisninger. 

Det vil ganske riktig si et stort jafs fra Hegnar.no sine 458.196 unike brukere samme uke, og 12,9 millioner sidevisninger. 

  

Ingen full sammenslåing

Hegnar sier til Medier24 at han ikke har noen umiddelbare planer om full sammenslåing - eller samlokalisering. 

ABC holder til i Kirkegata midt i Oslo sentrum, mens Hegnars medieselskap holder til på Skøyen

Nettstedene eller selskapene skal heller ikke slås sammen, sier sjefen selv:

- Jeg skal ikke snu opp ned på noe som helst, og ABC tjener penger i dag. Men det er klart at vi har en vinn-vinn-situasjon, hvor ABC kan tilføre oss trafikk. Og vi kan kanskje tilføre noe redaksjonelt.

Hegnar vil ikke si noe om hva han har betalt for ABC Startsiden, et selskap som har vært «lite» i Telenor-sammenheng - men i høyeste grad lønnsmt. 

Trygve Hegnar på sin side har slitt med lønnsomheten i medieselskapene, men holdingselskapet Periscopus er fullt av penger etter salget av Hurtigruten for noen år siden. I 2015 hadde det familieeide 739 millioner kroner «på konto», og nær 1 milliard i egenkapital.

En skjult skatt

ABC Startsiden har vært her lenge, og var for mange det første møtet med internett. Takket være denne trafikkposisjonen, har selskapet i alle år tjent gode penger. 

Bunnlinja har riktignok falt fra 70 millioner kroner i 2011 til 38 millioner i 2015. 

Men selskapet har like fullt klart å øke omsetningen, helt fram til 163 millioner i både 2014 og 2015. 

I fjor ble ABC Startsiden AS 20 år og i år blir ABC Nyheter 10 år. Selskapet har drøyt 60 ansatte.

- Vi får en eier i Trygve Hegnar som har et sterkt engasjement for medier. Med vår heldigitale virksomhet og posisjoner blir ABC Startsiden AS en vesentlig bidragsyter for Hegnar, sier Espen Udland, ansvarlig redaktør og direktør i ABC Startsiden. 

- Jeg opplever at vi har en utfordrerkultur i begge selskapene og vi er både entusiastiske og stolte over at Trygve Hegnar vil være med å videreutvikle Startsiden, sier han. 

Powered by Labrador CMS