Tor Strand (60) går av som ABC Nyheter-redaktør - David Stenerud (47) overtar etter lynkarriere hos Khrono

David Stenerud vender tilbake i ABC Nyheter kun få måneder etter han sluttet.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

David Stenerud (47) blir ny redaktør for ABC Nyheter, og vender dermed tilbake til redaksjonen han forlot tidligere i høst for å være redaksjonsleder i Khrono.

Stenerud overtar redaktørstolen til Tor Strand (60), som nå skal lede innholdssatsingen til Startsiden, opplyser mediehuset.

Stenerud tiltrer i jobben 1. mars 2021.

– Jeg ser frem til å komme tilbake til en redaksjon jeg kjenner og er glad i. Redaksjonen er litt mindre, og min rolle en litt annen denne gangen. Som redaktør vil jeg ha ambisjoner om å bidra til å styrke ABC Nyheters posisjon som nyhets- og meningsformidler ytterligere, sier han i en pressemelding.

Stenerud har, foruten sin forrige periode i ABC Nyheter, også bakgrunn fra både Dagbladet, Aller, Egmont og Dagsavisen.

Strand ser på sin side frem til sine nye oppgaver.

– Etter ti år som redaktør for ABC Nyheter, og de siste fem også for Startsiden, er det en spennende utfordring å kunne fokusere på Startsiden og de nye satsingsområdene vi har på gang, sier han.

– Avisen har i snitt flere brukere og sidevisninger enn noen gang tidligere. Det blir gøy å jobbe med David igjen, som vi jo vet er svært kompetent til jobben, sier Strand.

Han har en lang pressekarriere bak seg, og var blant annet journalist og reportasjeleder i VG i 25 år. Strand også bakgrunn fra Nordlys, Troms Folkeblad og Dalane Tidende.

ABC Nyheter har i løpet av 2020 halvert redaksjonen gjennom nedbemanning, men har likevel opplevd trafikkvekst siden sommeren.

Powered by Labrador CMS