F.v.  Edvard Stenersen, Dag P. Kjørholt  og Jonas Berge er de tre journalistene fra NTB som etter planene skal reise ned til Sydney for NTB. .Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
F.v. Edvard Stenersen, Dag P. Kjørholt og Jonas Berge er de tre journalistene fra NTB som etter planene skal reise ned til Sydney for NTB. .Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Nyhetsbyrået VG og NTB leier kontorer av i Australia legger ned 

Over 100 mister jobben. Både VG og NTB sier til Medier24 at de jobber med løsninger for å fortsette driften av sine Sydney-kontorer. 

Publisert

Australian Associated Press (AAP) legger ned driften som følge av at dets største kunder og eiere skal spare penger. Over 100 personer mister jobbene sine.

Etter 85 år er det ikke lenger grunnlag for videre drift fra 26. juni, opplyste administrerende direktør Bruce Davidson på et allmøte tirsdag.

 

Rundt 100 mister jobben

Opp mot 180 personer jobber i dag i AAP. De ansatte ble tirsdag orientert om at en del kan overføres til nyhetsbyråets to største eiere, Nine og News Corp Australia.

Rundt 50 journalister fra ulike nyhetsbyrå og aviser i Europa, inkludert NTB og VG, leier lokaler av AAP. Det er uklart om nedleggingen vil få andre konsekvenser for de europeiske mediene annet enn å bytte lokaler.

– Jeg tror dette er en nyhet som vil slå ned som en bombe blant alle i Australia som har tatt uavhengig journalistikk for gitt, sa styreleder Campbell Reid på allmøtet.

Han forklarte at mye av svikten i inntektene til nyhetsbyrået de siste årene skyldtes den massive tilgangen til gratis nyheter på internett.

 

NTB og VG jobber med løsninger 

NTB-sjef Mads Yngve Storvik skriver i en melding til Medier24 at Sydney-kontoret består for deres del, men at de nå må se på ulike alternativer: 

– Vi fikk den dramatiske nyheten på morgenkvisten og er sammen med våre nordiske kolleger i gang med å kartlegge hvordan vi skal løse dette, skriver han. 

Også VGs organisasjonsdirektør Stina Røsjø opplyser at de ser på ulike alternativer for å fortsette driften av VGs Sydney-kontor. 

– Nyheten nådde oss i morges og vi må nå sette i gang arbeidet med å utrede hvilke alternativer som finnes, skriver hun. 

AAP ble grunnlagt i 1935 og har vært drevet som et uavhengig nyhetsbyrå, eid av mediekonsernene News Corp (44,74 prosent), Nine Entertainment (44,74 prosent), West Australian Newspapers Ltd (8,25 prosent) og Harris Enterprises. Daglig har byrået produsert over 500 nyhetsartikler, nyhetsbilder og video.

Powered by Labrador CMS