Samfunnsredaktør Marie Olaussen med forsiden av dagens del 2 i Tønsbergs Blad.
Samfunnsredaktør Marie Olaussen med forsiden av dagens del 2 i Tønsbergs Blad.

Bildeserie:

Slik markeres kvinnedagen i norske medier - se noen av de mange forsidene og sakene her

63 lokalaviser forteller lesernes MeToo-historier. Eidsvoll Ullensaker Blad har bare kvinner på trykk i dag. Fortell oss hvordan dere gjør det!

Publisert
  • Hvordan markerer dere 8. mars? Send oss gjerne et eksempel, en forside og noen ord om det til [email protected]!
  • Se flere eksempler i bildeserien over! Saken blir oppdatert løpende utover dagen.
Tønsberg Blads forside i dag.
Tønsberg Blads forside i dag.

 

- Og gudbedre - som vi har fått svar! Nesten 80 kronikker, store og små, er sendt inn til redaksjonen dav i utlyste avisens aller første kronikk-konkurranse. Det har vært en ære og glede å lese alt. Det har vært rørende, provoserende, opplysende, tankevekkende og gøy!

Slik innleder samfunnsredaktør Marie Olaussen det omfattende digitale bilaget hvor alle tekstene er publisert. 28 av dem har også fått plass på papir, hvor hele del 2 er viet kvinnedagen.

 

Eidsvoll Ullensaker Blad.
Eidsvoll Ullensaker Blad.

En rekke medier og aviser har markert kvinnedagen torsdag. Blant dem er også Eidsvoll Ullensaker Blad, hvor redaksjonen også har slått på stortromma:

- Vi har utelukkende kvinner i avisen, fra perm til perm - pluss en ganske originale forside som møter abonnentene i postkassen, sier nyhetsredatør Vegard Storbråten Øye.

 

Tidligere i vinter kom nyheten om at Amedias over 60 lokalaviser og Nettavisen skulle undersøke omfanget av seksuell trakassering - både på mikro og makronivå:

Nordlys-forsiden 8. mars 2018.
Nordlys-forsiden 8. mars 2018.

Mediene har bedt leserne sende inn sine historier, og mange av disse enkelthistoriene blir presentert i lokalaviser landet rundt på kvinnedagen. Som Nordlys, hvor en kvinne forteller at hun ble voldtatt av lederen for en musikkforening.

Amedia har også gjort en landsrepresentativ meningsmåling, som viser at 1 av 3 sier at de har blitt utsatt for seksuell trakassering «en eller flere ganger».

- Urovekkende høyt tall, sier likestillingsminister Linda Hofstad Helleland til Nettavisen.

  • Saken blir oppdatert - se flere eksempler i bildeserien øverst.  

 

Powered by Labrador CMS