60 Minutes gjør sitt første intervju med en robot - korrespondenten Charlie Rose intervjuer «Sophia»

– Jeg har ventet på deg, sier roboten til journalisten fra 60 Minutes.

Publisert Sist oppdatert

«Jeg har ventet på deg», forteller roboten Sophia til journalisten Charlie Rose fra 60 Minutes.

Det anerkjente TV-programmet har fått anledning til å gjøre et eksklusivt intervju med roboten. Årsaken til intervjuet er at 60 Minutes gjør et lengre program på kunstig intelligens.

I dialogen mellom Rose og Sophia er det en munter tone, men med noen misforståelser. På spørsmål fra journalisten om hvor hun er fra, svarer hun:

«Jeg er på 60 Minutes med Charlie Rose».

«Det er en stor ære», svarer Rose.

«Som gir mening for meg», svarer roboten.

Produsentene overrasket over roboten

Han som i hovedsak lagde Sophia, David Hanson, forteller til 60 Minutes at dersom A.I-teknologi ligner mer på oss mennesker, vil folk være mer villig til å bruke det på mer fornuftige måter:

– Jeg tror det er viktig at i det minste noen roboter kan være menneskelignende i  utseendet, for å inspirere mennesker til å forholde seg til dem, slik som mennesker forholder seg til hverandre, sier han til 60 Minutes i intervjuet.

Under hele intervjuet er det noen problemer med å få henne til å holde en samtale. Da Rose spør om hun er programmert, svarer hun ikke i det hele tatt. Noen ganger svarer hun bare tull.

60 Minutes-produsentene sier til sin egen nettside at de ble overrasket over robotens evne til å snakke med korrespondenten sin.

Powered by Labrador CMS