MediaPuls episode 78: VG og Facebook kriger videre

PODKAST: VG kriger mot Facebook om hvem som skal vise nyhetene, og Facebook kriger mot AdBlock som forsøker å blokkere annonsene deres. Sommerferien er over. Det merkes.

Publisert Sist oppdatert

Sommerferien er definitivt over, selv om ikke alle unger har begynt på skolen igjen.

Det merkes i medielandskapet også, hvor det kriges og utkjempes nye slag hver dag. Fra Facebook sin side handler det om krigen mot AdBlock, og blokkering av annonser på Facebook sin desktop-utgave, mens hos VG utspiller det seg en krig om nyhetene – og hvor du får nyhetene dine fra. Fra VG eller fra Facebook.

Analyseselskapet Nielsen har undersøkt forholdet og forskjellene mellom egenprodusert innhold og reklame i pre-rolls, og konklusjonen overrasker muligens ingen.

Twitter skal gjøre Moments tilgjengelig for alle, men det Twitter-brukerne har vært opptatt av – eller bekymret for – er om Twitter har tenkt å legge inn årene. Facebook tilbyr nye innsiktsmuligheter for 360-videoer, og Instagram vurderer å la deg lagre kladd av bilder og video før du publiserer.

Hør på MediaPuls via 

[soundcloud url="https://api.soundcloud.com/tracks/278263816" params="color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false" width="100%" height="166" iframe="true" /]

Nyttige lenker:

MediaPuls presenteres på Medier24 i samarbeid med podkasterne Hans-Petter Nygård Hansen og Marius Karlsen. Besøk også mediapuls.no.

Powered by Labrador CMS