NRK-kantinen «Messa» er stor, det er godt med plass og gir inntrykk av et godt utvalg. Dog mistenker vi at hvis man ikke liker bråk og masse folk mens man spiser, er det kanskje greit å unngå peak-tidene her.
Kantinen er også oversiktlig og selve butikken er lett å finne. Dette gjelder ikke selve kantinen, for her må du ha kartleser, ta to heiser og to trapper - og en shuttlebuss for å finne fram.
Medier24 anmelder mediekantinene:
Medier24-journalist Torill Henriksen har tidligere jobbet
som kokk innen flymat-catering, og laget mat for både charter og første klasse.
Tjuefire-office manager Anette Nodeland har flere års erfaring fra hotell- og
restaurant-bransjen.
Sammen har vi tatt med oss glimtet i øyet og sjekket ut
mediekantinene hos de store mediehusene og konsernene.
Ta med kalkulator
Det som forvirret mest var prislisten.
At varmmat og suppe ikke har en rund sum kan vi leve med, varmretten koster 58,46 og suppen 32,47 kroner.
Men den svært detaljerte prislisten over pålegg var forvirrende. Smør koster 3,54 kroner (kudos for å ha samme pris for margarin).
Vi begynner nesten å mistenke at NRKs kantine er subsidiert.
Vi tok med en klatt smør til varmmaten, men måtte overraskende nok ikke betale for det.
Vi fant ingen pris for rødbeter eller syltet agurk, og er usikker på om det går som garnityr. Vi fant heller ingen pris for sursild, men er åpen for at det er fordi ingen vil betale for det.
Vi sender vår omtanke til de ansatte i kassen som skal slå inn smør, ost, syltetøy, salami og brød for ansatte gjennom hele lunsjen, og de ansatte som må passe på forbruket opp mot lønningsdagen. Og vi skulle likt å se kvitteringene.
Bugner av vann
Vi valgte oss dagens varme kjøttrett, som var lasagne.
Lasagnen har stor størrelse, og selv om den er godt stekt, tidvis brent, er den om ikke annet billig.
Den smaker akkurat det man forventer av en storkjøkken-lasagne laget i kombi-ovn. En liten salat (eller «samvittighet» som det også heter) og en bitte liten focaccia-kloss.
Det var tomt for dagens suppe, men som plaster på såret fikk vi med et par vegetar-nuggets.
Pluss for hyggelig service der altså.
NRK skal også få ekstra pluss for å ha ikke mindre enn tre typer vann, både sitron-vann, appelsin-vann og agurk-vann.
Det er også et godt utvalg av annen drikke og en ganske så forfriskende smoothie, som vi ikke sjekket prisen på, men antar det ikke er rund pris.
Altfor mye søtsaker
Salatbaren er ikke stor, men har et friskt utvalg.
Prisen på 13,04 kroner (igjen en nokså spesifikk sum) er ikke avskrekkende. Det er strengt tatt bare én krone mer enn på butikken.
Men hvis du liker rødbeter, kan du kanskje velge de syltede rødbetene i påleggsavdelingen, og slippe å betale.
Fin allergen-merking og både allergister og veganere kan bli mette her.
Det er også klima-avtrykk markert for dagens rett, som vi kan vurdere et plusspoeng for.
NRK har også en egen kiosk i andre enden. Utvalget består av altfor mye søtsaker, i tillegg til survival-utstyr som tannbørste, hårbørste og andre nødvendigheter. Det er tydelig at NRK ønsker at de ansatte skal føle seg hjemme på jobb (ev. aldri gå hjem).
De har også fancy kaffe, softis og kaker. I utgangspunktet gir dette utrolig mange plusspoeng. Men det at det kjøpes på samme sted som tannbørsten, gjør at vi mistenker at det er en del av planen for å sørge for at de ansatte aldri drar.