1881 på nett.
1881 på nett.

Amedia selger ut før jul: Kvitter seg med Digitale Medier 1881

Selger selskapet bak 1881.no, regnskapstall.no og eiendomspriser.no.

Publisert

I mai 2013 overtok Amedia den digitale virksomheten til 1881 fra Christen Sveaas-eide Kistefos.

Drøyt tre år senere er dette eierskapet slutt, og «hele 1881» samles igjen hos Sveaas-selskapet.

I en børsmelding fra Kistefos heter det at selskapet har underskrevet avtale om kjøp av Digitale Medier 1881 AS. Selskapet omfatter blant annet tjenester som 1881.no, eiendomspriser.no og regnskapstall.no, og forventer i år en omsetning på drøyt 180 millioner kroner - med et brutto driftsresultat på over 38 millioner kroner.

Det er med andre ord et lønnsomt selskap som nå selges, for en pris man må anta er på et tresifret antall millioner kroner.

- Saken vil bli meldt til Konkurransetilsynet umiddelbart og partene avventer en godkjenning fra konkurransemyndighetene før transaksjonen gjennomføres. Overtagelsen forventes å finne sted i første kvartal 2017, heter det imeldingen.

Salget omfatter ikke datterselskapene Karriere.no og Prisguide, som vil drives videre som en del av Amedias øvrige medievirksomhet.

CFO Gisle Torheim i Amedia sier følgende om salget:

- Amedias kjernevirksomhet er mediehusene, og vi velger å konsentrere vår virksomhet i enda sterkere grad rundt produksjonen av godt redaksjonelt innhold. Eierskiftet er derfor fornuftig og vil bidra til et skarpere og mer dedikert eierfokus på katalog- og listingsmarkedet

 

Powered by Labrador CMS