TIPSER DEG: Guri Solberg, Sigrid Sollund, Dyveke Buanes, Ole Torp, Gerhard Helskog, Per Valebrokk, Frithjof Jacobsen og Eivind Landsverk har gode innspill til hva du bør få med deg på Mediedagene. Hvis du går inn på nettsidene kan du lage din egen konferanseløype. Vi sees i Bergen 2.-4. mai!

11 gode tips fra drevne mediefolk til hva du må få med deg under Nordiske Mediedager!

Med 60 programposter og 130 speakers, kan det være vanskelig å velge når du kommer til Bergen om to uker. Her skal du få noen gode råd fra drevne mediefolk.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

GURI SOLBERG - programleder, TV 2 

- Jeg skal til Oslo på jobb, og får bare med meg torsdagen. Da gjelder det å få presset inn så mye som mulig. Jeg starter dagen med sesjonen om den knallfine serien Heimebane. Deretter er det Toppmøtet og Redaktørens Dilemma, som jeg alltid går på. Dessuten vil jeg høre mine dyktige kolleger fra Monster snakke om Gåten Orderud

  • Guri Solberg skal i tillegg spille inn en episode av podcasten Bra Damer i Mediebaren i Ole Bull-huset torsdag kveld. Dagens gjest er Line Elvsåshagen, kjent fra NRK P3 og Line jorda rundt og Line dater Norge. Arrangementet starter klokken 18 og har gratis adgang.

SIGRID SOLLUND - programleder, NRK

- Jeg har vært så fortvilet de siste par årene ved å se alt det spennende som har stått på programmet, mens jeg bare har jobbet og ikke fått med meg noe som helst. I år er det også masse jeg har lyst til å se, men jeg tør ikke ha for store forventninger til hva jeg rekker mellom Toppmøtet og Dagsnytt Atten. Hvis jeg får sett Trumps digitale strateg, Brad Parscale, skal jeg være en lykkelig sjel! 

TRUMPS VALGKAMPSJEF: Brad Parscale var Donald Trumps digitale rådgiver i forkant av valget i 2016. Nå er han utnevnt til valgkampsjef frem mot 2020. Du møter ham i Bergen.
  • Sigrid Sollund skal lede Toppmøtet torsdag klokken 1145 i Peer Gynt, sammen med kollega Fredrik Solvang. I tillegg blir hun å se i Mediebaren, når Dagsnytt 18 skal spilles inn live på Ole Bull Scene fredag 4. mai.

  

DYVEKE MAIKEN BUANES - distriktsredaktør, NRK 

- Målet er å få til en blanding av business og pleasure - altså at jeg lærer litt, men også unner meg å gå på det som aller mest handler om å bli underholdt. Jeg har for eksempel veldig lyst til å få med meg Ingvard Wilhelmsen og Hvem er sjefen i ditt liv?. Jeg har hatt gleden av å intervjue ham i studio, og det er jo alltid en fest. Problemet er at på samme tidspunkt er sesjon en GDPR - er mediebransjen klar? Her må jeg kjenne litt på fornuft og følelser før jeg bestemmer meg endelig.

- Som distriktsredaktør har jeg jo ikke veldig nytte av et foredrag om Donald Trump og hans valgkampsjef. Likevel har jeg veldig lyst til å få med meg Brad Parscale, som kanskje spilte en avgjørende rolle for at Trump flyttet inn i Det hvite hus. Det er i det hele tatt mye spennende fra USA på årets program. Putins rolle i det amerikanske valget og Redaktøren som felte Harvey Weinstein er andre eksempler.

- Merker at jeg også er nysgjerrig på sesjonen Oss og dem. Vi er jo til for et publikum, og det å kjenne dem vi sender for er utrolig viktig. Hilde Sandvik er en av dem som er redd for at vi blir for opptatt av oss selv i en liten medieboble her i Media City Bergen. Det må vi prøve å motvirke. Vi må ut og treffe folk! 

- Ellers skal jeg selvsagt få med meg årets Toppmøte. Det er flere interessante problemstillinger enn noensinne å ta tak i for våre toppledere. Ikke minst når det gjelder den globale konkurransen.

REDAKTØRENS DILEMMA: Nordiske Mediedagers presseetiske gameshow er blitt en årlig programpost, med nye dilemmaer og deltakere hvert år.
  • Dyveke Buanes skal også selv på scenen under Mediedagene. Hun er blant redaktørene som skal i ilden når det årlige gameshowet Redaktørens dilemma går av stabelen torsdag klokken 15 i Peer Gynt, sammen med BAs Sigvald Sveinbjørnsson, TV 2s Karianne Solbrække og Dagbladets Frode Hansen. Programposten ledes av NRKs Ingerid Stenvold, og Mari Reisjå i NRK skal være utegående reporter i år.

  

GERHARD HELSKOG - fagsjef i TV 2s kanalavdeling

- Det er tre ting som interesserer meg litt ekstra for tiden. Hvordan amerikansk politikk under Trump påvirker vår medieverden. Hvordan underholdningsindustrien på et vis har blitt de mest seriøse debattskaperne i USA. Og hvordan innvandringen til Europa endrer svært mye. Jeg skal intervjue krimsjefen i det svenske Aftonbladet, Johanna Bäckström Lerneby, om det siste. Hun har trengt inn i en mafiafamilie som styrer en hel bydel i Gøteborg. Det hun har avslørt er helt vilt. Hun er en tøffing. Samtidig må man spørre seg hvor svensk presse har vært de siste 20 årene. 

  • Programposten Blant mafiafamilier og dødelige gjenger går av stabelen i Klokkeklang torsdag 3. mai klokken 11. Og her er det altså Gerhard Helskog som er moderator.
VESKEBÆREREN: Etter fire år som Norges mektigste spinndoktor og totalt syv år som Erna Solbergs nærmeste våpendrager og veskebærer, meldte Sigbjørn Aanes denne vinteren overgang fra politikk til PR-bransje. Hør hans bekjennelser på Mediedagene!

- Torsdag skal jeg ellers få med meg Cameron Barr og Journalistikk i et nytt Amerika. The Post er legendarisk og Anders Giæver i VG er helt rett mann til å gjøre et slikt intervju. Toppmøtet står også på programmet. Det er rituelt, men ofte morsomt, selv om jeg ikke venter å få noe nytt ut av forestillingen. Jeg skal også på Vi som elsket West Wing med Hrishikesh Hirway og Joshua Malina. Jeg elsker fortsatt West Wing. Den serien endret det meste med TV-industrien. Statsvitenskap som seriedrama, hvem skulle trodd! God, underholdende, idealistisk, rørende, skole-TV - det ville folk ha!

- Fredag ser jeg frem til Luke Harding og Sammensvergelse: Putins rolle i det amerikanske valget. Intervjuer Kristoffer Rønneberg forstår USA godt, og jeg har tro på at han kan balansere Harding. Jeg er skeptisk til konspirasjoner, men spørsmålet rir de fleste av oss: Hvordan var det mulig for Trump å vinne? Jeg kommer også til å gå på Rebecca Corbett - Redaktøren som felte Harvey Weinstein. #Metoo - vinterens største snakkis, har vært en moralsk debatt. Ganske kult! Her er det en veldig god moderator i Hanne Skartveit, så dette må bare bli bra!

- Jeg har også tro på En spinndoktors bekjennelser med Sigbjørn Aanes. Han har bygget bildet av Erna Solberg som en slags landsmoder i Norge. Han må pepres med korte, skarpe spørsmål, til han bryter sammen gråtende på scenen og tilstår at han er en politisk hitman. Nei da, jeg bare tuller! Dette blir sikkert hyggelig. Sigbjørn og intervjuer Frithjof Jacobsen er smarte folk. Og helt til slutt kommer jeg til å gå på Game of Thrones: Game Plan for å høre på Greg Spence!

  

PER VALEBROKK - redaktør, E24

- Jeg er altfor mye journalist til å ha en programplan så lenge før deadline. Jeg tar nok mye etter innfallsmetoden. Men jeg har pekt meg ut to poster torsdag morgen. Først vil jeg på Arbeidssted: Nord-Korea, og deretter programposten om Fremtidens forretningsmodeller med Espen Egil Hansen og Politiken-direktøren Dorthe Bjerregaard-Knudsen. Tenker det blir en variert og interessant start på Mediedagene. 

VANT PULITZER: Rebecca Corbett rakk å vinne Pulitzer-prisen for avsløringene om Harvey Weinstein før hun inntar scenen i Bergen.
  • Per Valebrokk blir også å se på scenen under Mediedagene. Han skal intervjue Even Westerveld og Eliese Laustsen Døvle i programposten DNB: Fra bank til mediehus fredag 4. mai i Klokkeklang klokken 10.

FRITHJOF JACOBSEN - politisk kommentator, VG

- Jeg har i hvert fall tenkt å få med meg Cameron Barr fra Washington Post, fordi jeg vil høre hvordan en av verdens fremste redaksjoner dekker vår tids største story, Donald Trump. Det er mye her jeg synes er interessant; balansen mellom meninger og nyheter, hvordan håndterer de en president som systematisk sår tvil om motiver og troverdighet og hvordan får de kilder på innsiden. Donald Trump i Det hvite hus viser at det ligger store journalistiske utfordringer i mye annet enn teknologi og forretningsmodeller. Brad Parscale, Luke Harding og Rebecca Corbett står også på mitt program. Og kanskje West Wing-gjengen. Toppmøtet er fast post hvert år. Jeg vil også på True Crime: Gåten Orderud

  • Frithjof Jacobsen blir selv å se på scenen når han skal intervjue Sigbjørn Aanes i programposten En spinndoktors bekjennelser.

  

OLE TORP - programleder, NRK

- Jeg skal på Luke Harding og Sammensvergelse: Putins rolle i det amerikanske valget fredag morgen, og Rebecca Corbett - Redaktøren som felte Harvey Weinstein direkte etterpå. Som to ganger USA-korrespondent er jo «bitt» av USA-interesse. Derfor skal jeg også prøve å få med meg Steven Levitan senere på fredagen, Mannen bak Modern Family. Den er så smart og tett laget. Jeg ler fremdeles av den.

  • Ole Torp blir også å se på scenen under Mediedagene. Han skal lede programposten som ikke blir helt klar før etter åpningen onsdag kveld, NMD Fordypning: Vinneren av Den Store Journalistprisen. Her skal vi få vite hvordan vinneren som kåres onsdag 2. mai klokken 18 gjorde det.

EIVIND LANDSVERK - programdirektør, Discovery 

- Det er jo ikke alltid så lett å si hva jeg har tenkt meg på, men jeg skal i alle fall på Toppmøtet. Andre ting jeg synes er spennende er: Heimebane: Bredt og briljant og Vi oppsummer TVNorge og Discoverys første OL. Her er jeg jo også litt programforpliktet. NMD Startup virker interessant. Innovasjon er jo viktig uansett. Vikingane: To-språklig humorsuksess og Hva kan mediebransjen lære av Lego? synes jeg er interessant, men jeg bør vel prioritere Live Pitch 2018, kanskje? I det hele tatt synes jeg det er et bredt og godt program. Jeg gleder meg til å komme til Bergen under Mediedagene!

  

TINNA GUDMUNDSDOTTIR - redaksjonssjef Etterbørs, Dagens Næringsliv

- Jeg er spent på å høre Alexandra Borchardt i Gjør redaksjonen klar for 2020. Posten Fremtidens forretningsmodeller er litt i samme strategi-gate, så den vil jeg også få med meg. Ellers er jeg podcast-lytter og synes NRK gjør en kjempejobb. Derfor må jeg notere når jeg sitter i salen under NMD Fordypning: Syv tips for å lage dødsbra krimpod. Jeg skal også få med meg Trumps valgkampsjef. Det er et skup å få ham til Bergen! Og så har jeg plottet inn Amazon Alexa-foredraget og debatten mellom medielederne i Toppmøtet

  • Tinna Gudmundsdottir blir også å se på scenen i Grieghallen. Hun skal intervjue administrerende direktør Raoul Grünthal i programposten Hva vil Raoul Grünthal med Schibsted Media?. Den ser du torsdag klokken 14 i Peer Gynt.

  

TINE JENSEN - administrerende direktør, Discovery Networks Norway

 - For et program! Jeg storgleder meg! Jeg har en ønskeliste, og den starter med at jeg skal delta på Åpningen av Nordiske Mediedager onsdag kveld klokken 18.

Åpningen av Mediedagene er i splitter nye Media City Bergen i år. Her er alle velkommen. Det blir også registrering og henting av deltakerpass i MCB denne dagen, før konferansen for alvor flytter inn i Grieghallen torsdag morgen.

- Torsdag starter jeg klokken med med Vi oppsummerer TV Norge & Discoverys første OL. Mine kolleger Eirik Koren og Espen Skoland gleder seg stort til å dele hvordan vi løste oppgaven så mange seere har forventninger til. Et OL som nok ble det første heldigitale OL, og ett OL som ble tidenes medaljedryss for Norge. Klokken 1245 deltar jeg på Toppmøtet i Peer Gynt. Jeg lover å gjøre mitt beste for at det skal bli både en interessant, underholdende og morsom debatt. 

- Klokken 14 forteller Raoul Grünthal hva han vil med Schibsted Media. Kjenner jeg ham rett så deler han betraktninger rundt både makrotrender og hvordan han kontinuerlig tilpasser seg markedsendinger og transformasjon til nye forretningsmodeller. Høydepunktet på privaten er klokken 15. Michael Pecchia og Chase Friedman forteller om Stranger Things: Effektene. Det er familiens favorittserie, og jeg må innrømme at jeg håper å få noen ord med foredragsholderene og autografer til kidsa når vi er på båttur med dem på kvelden. 

- Fredag starter jeg klokken 0900. Luke Harding forteller om Sammersvergelse: Putins rolle i det amerikanske valget. Klokken 10 fortsetter jeg til Hvor går reklamepengene?, der sentrale bransjestemmer diskuterer den kommersielle inntektssiden for mediene. Så skal jeg få med meg Hva kan mediebransjen lære av Lego? med Lars Silberbauer klokken 1245. Lego er blant verdens mest suksessfulle selskaper når det gjelder det å skape egne samfunn og engasjere i sosiale medier. Høydepunktet på privaten er klokken 1345. Steven Levitan er Mannen bak Modern Family i samtale med Helt Perfekts Thomas Giertsen. Dette er to av mine største favorittserier. De får meg fortsatt til å gråte-le.

- Og så, klokken 16 har jeg lyst til å følge Harald Eia i programposten Oss og dem. Under hans ledelse inviteres to lag til å konkurrere om hvem som kjenner sitt publikum best. Hvem er det egentlig vi lager innhold for? Kjenner vi vårt publikum?

Kort om NMD 2018

Nordiske Mediedager går av stabelen i Grieghallen i Bergen 2.-4. mai. Totalt kan du velge blant rundt 60 programposter med rundt 130 speakere på de seks scenene i Grieghallen. I tillegg har konferansen et stort kveldsprogram i Mediebaren i Ole Bull-huset midt i Bergen sentrum.

Velkommen til vårens nydeligste medieeventyr!

Powered by Labrador CMS