TV 2-journalist Fayroz Chamdid.
TV 2-journalist Fayroz Chamdid.

Påskepraten

Dette er TV 2-profilens «guilty pleasure» i påsken: – Ingen innrømmer det, men alle elsker det

TV 2-journalist Fayroz Chamdid ser frem til en påske med turer i byfjellene i Bergen - og et spesielt TV-program på skjermen.

Publisert

Medier24 stiller denne påsken en rekke spørsmål til medieprofiler i spalten #Påskepraten.

Neste person ut er TV 2-journalist Fayroz Chamdid.

– Hva gjør du i påska? (og når hadde du sist ski på beina?)

– Jeg som sikkert mange andre har vokst opp uten tilgang til feriehus og hytte. Så store deler av min barndom har bestått av bypåske, gjerne på storbyferie. I år kombinerer jeg by og fjell. I Bergen har man fantastisk tilgang til fjell og natur, og mulighetene er mange. Jeg går gjerne en god fjelltur i påsken og tar med familien på en bedre restaurant, men ingenting slår en god middag med lammelår på en av de rød dagene. Og ikke minst et godt fylt påskeegg og en god film på tv-skjermen.

– Det blir ingen skitur i påsken, men jeg fikk gått meg en skikkelig god tur sist helg med noen venninner. Turen gikk til Kvamskogen. Med solen i ryggen, kvikklunsj og solo så ble det jo litt påskestemning.

– Når finner du roen på ferie?

– Jeg elsker å reise, så jeg finner best roen når jeg har satt meg på flyet rett før take off. Men, i år blir det annerledes. Kanskje kvelden før den første helligdagen, da kjenner man litt på at ferien har startet.

– Hvilke medier/serier/podkaster/innhold vil du anbefale andre å konsumere i påska?

– Jeg ble helt forelsket i Queens Gambit (Netflix) og The Crown (Netflix). Anbefaler det på det sterkeste for de som ikke har sett det. Også elsker jeg Truecrimepodden, der har du 140 episoder med høy puls.

– Krim er alltid gøy i påsken og det finnes masse gøy på Netflix også. Se for eksempel Night Stalker hvis du vil se noe skinnsykt dystert som er basert på en sann historie.

– Det jeg gleder meg aller mest til er nye episoder av Kompani Lauritzen fremover. Utrolig bra underholdning for alle.

– Men, min «guilty pleasure» er Keeping Up With The Kardashians. De dagene jeg er nyhetstung i hodet og ikke orker å se noe som krever noe av meg, da syns jeg det er helt fantastisk å sette på litt Kardashian-drama. Ingen innrømmer det, men alle elsker det.

Fayroz Chamdid er klar for en påske med skiturer i fjellet.
Fayroz Chamdid er klar for en påske med skiturer i fjellet.

– Hvordan vil du karakterisere medieåret så langt i år?

– Vi har lært hvor viktig og relevante mediene fortsatt er i folks liv. Med litt for mye fake news og synsing i sosiale medier, er det utrolig godt å se at folk fortsatt har stor tillit til norske medier. Jeg sammenligner ofte med mange andre land der det mangler tillit til både medier og stat. Vi er virkelig heldige her i Norge, spesielt under korona. Ingen er over loven, selv ikke statsministeren.

– Hvordan blir resten av medieåret 2021?

– Jeg håper de konstant dårlige nyhetene rundt koronaen snur veldig snart. Som optimist tror jeg fortsatt 2021 blir skikkelig bra, men da må tallene snu snart. Folk er flinke, men vi har mer å gå på. Gleder meg til den første nyhetene om at gjenåpning-strategien er satt i kraft. Spesielt på utenriks gleder vi oss til å kunne reise enda mer, og dekke de sakene som kanskje faller litt bort på grunn av pandemien.

Powered by Labrador CMS