Regionredaktør i NRK Midt, Nareas Sae-Khow.

Regionredaktøren må bygge ny ledergruppe: – Ting har hopet seg opp

Mens Nareas Sae-Khow var konstituert regionredaktør, måtte han legge ned NRK Trafikk og håndtere en nedbemanning. Nå som han har jobben fast er jakten etter nye ledere i gang.

Publisert

Kortversjon:

  • Nareas Sae-Khow har overtatt som fast regionredaktør i NRK Midt. Han står overfor en rekke utfordringer, inkludert å bygge en ny ledergruppe.
  • NRK Midt vært gjennom en nedbemanningsprosess som har ført til 8,8 færre årsverk.
  • Sae-Khow er optimistisk og tror at flyttingen til nye lokaler gir NRK Midt en unik mulighet til å tenke nytt.

Oppsummeringen er generert av Labrador AI, men gjennomlest av en journalist.

Nareas Sae-Khow har tatt over jobben som regionredaktør i NRK Midt på fast basis etter å ha vært konstituert siden før jul. Nå må han legge en ny lederkabal, samtidig som han forbereder organisasjonen på flyttingen fra Tyholt og ned til sentrum.

– Ting har hopet seg opp, siden jeg har vært konstituert. Radioredaktørstillingen har vært konstituert i to år, fordi den har ventet på omorganiseringen i innholdsdivisjonen. Og så må jeg finne en ny nyhetsredaktør, sier Sae-Khow til Medier24.

I forbindelse med omorganisering av innholdsdivisjonen, tidligere Marienlystdivisjonen, ble NRK P3 i Trondheim flyttet under NRK Midt. Redaksjonen på 21 årsverk hadde allerede kontorplass på Tyholt.

Samtidig skal regionen også ha en idé- og innovasjonssjef, som skal utvikle nye programmer for flere flater.

– Jeg tror ikke det har skjedd før at så mange lederstillinger har blitt lyst ut på så kort tid, sier han.

I forbindelse med innovasjonssjef-stillingen, omfordeler Midt rundt tre millioner kroner til utviklingsarbeid.

– Mental omstilling

Mens Sae-Khow har vært konstituert i stillingen som regionredaktør, etter at Eivind Undrum Jacobsen byttet jobb før jul, har NRK også stått i en nedbemanning.

Sae-Khow sier at det kom brått på.

– For oss i Midt skjønte vi at vi kom til å måtte bli færre, og at det kom til å gå utover produksjonen.

– Hvordan var det å være fersk toppleder og så skulle stå i en nedbemanning?

– Rent personlig var det mye å sette seg inn i. Det er en annen rolle å være en av fire regionredaktører i NRK, enn å være nyhetsredaktør som er tett på nyhetsbildet og avgjørelser og prioriteringer. Så det var en mental omstilling. Men noen måtte gå inn i den jobben, og da jeg ble spurt sa jeg at jeg kunne gå inn dit midlertidig, men at de store avgjørelsene da måtte vente til det var en fast på plass.

Men kuttene kunne ikke vente på en fast leder.

– Så det var tøft, det er ikke hyggelige beskjeder å gi folk, og ikke noe man tar lett på. Men det var viktig for meg å snakke med de som ble rammet.

Nareas Sae-Khow, regionredaktør i NRK Midt

La ned avdeling

Ett av valgene Sae-Khow måtte gjøre, var å legge ned NRK trafikk.

– Det var en beslutning som lå hos meg, selv om jeg bare var fungerende. Og da var det viktig for meg at det var jeg som snakket med de om det.

Avdelingen har hatt ansvaret for trafikkmeldinger, som blant annet har brutt inn på DAB-radiosendinger, i tillegg til at de har levert trafikkmeldinger til alle NRKs kontorer. Nå vil sistnevnte jobb foregå i nyhetsredaksjonene og på distriktskontorene.

– Så kommer vi fortsatt til å bryte inn i sendinger med store hendelser, men ikke på tvers av alle kanaler.

– Hva gjør dette med samfunnsoppdraget NRK har, at man ikke har denne DAB-meldingen lenger?

– Det er viktig å påpeke at det ikke står konkret i NRK-plakaten om trafikkhendelser og trafikktjenester. Men det er et behov når man er ute på veien å vite om det skjer noe på E6, eller om det er en togavsporing. Men dette er noe som fra før av har blitt håndtert av nyhetsredaksjonene. Og det skal vi fortsette med. Forskjellen er at ansvaret ligger hos nyhetsredaksjonene og distriktsredaksjonene nå.

Tidsskille

For NRK Midt har nedbemanningen gjort at de har 8,8 færre årsverk.

– I tillegg var det flere som allerede hadde sluttet som ikke blir erstattet. Så vi blir en god del færre, sier Sae-Khow.

Han tror at det at NRK Midt står i en stor endring med flytting av bygg, gjør at de står i et stort tidsskille.

– Så tror jeg at veldig mange på Tyholt gleder seg til å komme ut av de slitte lokalene med altfor mange ganger. Så tror jeg mange har tenkt ekstra på om de skal være med videre inn dit, og jeg har full forståelse for de som har tenkt at «Nå har jeg gjort mitt for NRK, jeg har gjort det jeg ønsket. Nå er det på tide».

– Og det er mange som sier at de synes det er vemodig, men at de har lyst til å prøve noe nytt før de pensjonerer seg. Og det har jeg full forståelse for.

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS